Friday, April 29, 2011

Aku memang kuat berangan

Aku kan, memang kuat berangan tau. Sebab , aku rasa bila aku berangan tu aku macam happy even benda tu tak jadi kenyataan pon. Dan mungkin sebab tu lah jugak, aku menjawat jawatan seperti sekarang. Kerja senang, berangan aje!

Dulu ,
Aku selalu berangan akan dapat anak kembar. Benda ni lah yang paling-paling aku suka berangan. Suka sgt kembar. Lagipun memang ade gen kembar. Ibu aku kembar. tapi tulah orang kata, kalau kita terlalu meminta, susah nak dapat. entah!



Lepas tu aku selalu berangan nak beli motor scrambler .Walaupun aku tak pasti aku pandai ke bawak motor jenis macamni. Aku siap tanya laki aku ade satu kedai tu offer motor scrambler cuma rm3999 tu ok ke. Laki aku kate tu moto china so murah dan cepat rosak sebab enjin dia cepat panas. entah. Tapi aku rasa macam bestttt gila kot moto tu dengan aku nak beli helmet fullface sekali. Lepas tu laki aku kate aku perasan macho sebab poyo nak moto camtu. Tapi dah suka nak buat camne T_T.


Kereta idaman aku adalah Lancer. Sebab aku suka muncung dia. Memang mengancam abis la. Harga dalam 120K. Tapi yang ni tengok gambar je la kan, berangan lagi. Belum mampu lagi beb nak memilikinya. tapi mana tahu kan , aku menang peraduan petronas ke kan... kan... kan...



Dan paling terbaru aku suka berangan nak pergi holiday. Tiap-tiap hari aku masuk website air asia , masukkan butir-butir nak pergi mana, lepassss tu tgk total pakej berapa macam ni...


berangan je lah dulu. hahahahahhaa.





:)





11 comments:

sharEna said...

hahaha...booked jelah terus yaya dah isi2 details tu semua. bile lg nk bg a'uf merasa naik belon?

klu yaya amek pakej airasia go flight+tiket lagi murah tau!

kite g kuching next month, ddk hotel 5 star+flight total $584 jer. murah kan? utk 3 hari 2 mlm =D

takat nk g bandung, bangkok, ho chi minh seme mmg mampu sgt2 dah. seme pon murah2 jer. geram tgk. huhuh..next year Insyallah =p

lylieiqmal said...

ya....dari berangan la jd kenyataan kn...semoga angan2 tue sume jd kenyataan...tp bab moto tuh lylie x setuju la...ganas sgt..ti jatuh plk..abis body awk yg slim tuh kena hempap moto..hihihihihi

~daRLee ZuRiS~ said...

hehee..takpe.berangan tu free
zuris dulu pun suka berangan nak anak kembar
tak tau nape teringin tol anak kembar nie
tp..tulah kan,Allah tahu kemampuan kita takat mana.yang sorang tu pun pening,ini kan kalau 2
:)

Ri@nna said...

rin pun boleh tahan kuat berangannyer..hahaha..samalah kita. x salah pun. rin selalu survey air asia tgk total price..

LIP (^_^) said...

Heheh..berangan je,mana tau jadi kenyataan.

misha.w said...

manalah tau jadik kenyataan kan? hihi.:)

Dayu said...

berangan lah dulu
pastu kasik rancang samapi menjadi

tang gi holiday tu mmg kegemaran ramai..

m@Ri@ said...

ahah..tang holiday tu cheq selalu berangan..haha..tapi seumur hidup tak pernah naik kapal terbang lagi..ciss..

afni+hafiz=dani said...

hehe..sama la kita part berangan menang kereta dari petronas

abah dan mak haqq said...

semoga berjaya :)

NURUL JAMIAN said...

berangan tak pe sebab best dan free weeeeeeeeeeeeee :)