Wednesday, February 9, 2011

Si Baldu Merah yg menggiurkan

Ramai la dok heboh2 pasal red velvet. Sejenis kek berwarna merah yg menakutkan tetapi menyelerakan. Memang dari tahun lepas kot aku sebok2 nak makan Red velvet ni. Tak tau la pada korang , tapi pada aku ia adalah sgt menggiurkan. Kalau tengok boleh serta merta rasa gelombang lapar dalam usus. Kira macam cinta pandang pertama la pulok. haha. Over disitu. T_T

Ade kenal sorang kakak ni pembuat kek yang tegar. Jadi terus laju2 call dia tempah bila nampak dia iklankan pasal RV ni. Bayangkan la masa tengah tempah calling2 tu berapa kali la aku menelan air liur di sudut corong telefon.T_T


Akhirnyaaa...


 Hahaha..... *gelak gumbiraaa* 

nak order sila pergi ke website kakak ni


Dan lagi selepas tu budak2 office dok sebok nak jugak merasai kenikmatan kek RV ni. Jadiiii.... kami berkongsi2 untuk membeli dari Kak nani. iaitu mak kepada model gojes hanis zalika. :)
Ini versi kak nani pula. :)



Puas hati aku dapat makan 2 kali kek ni. Haha. 
Terkorbanlah diet aku selama 2 hari berturut2. haihhh....



:)

10 comments:

Nrfadlh said...

sedap sgt ke? tak pernah rasa lagi. tp red velvet ni mmg makin pemes kan. nak cube ah.

Ann said...

yaya, pernah nampak red velvet versi pop cake. mmg buat kita telan air liur banyakkk kali. eh, kek mak hanis zalikha tu sedap tak. mcm nk try je..

nanonano said...

slalu tgk kat blog kak nani rostam tuhh..
rase dia cmne ehh???

yaya+frdz+auf said...

fad: takde la sedap gila babeng. hahaha... tapi ok la. rasa macam cheese2 sket kot.

Aan: Kek dia mahal kot...rm90. tapi sedap gak ah. cheese dia tu macam ikhlas je dia buat.

nano: camne eh nak describe eh rasa dia. dia rasa macam cheese2 sikit. Strawberry+koko pastu ade gak rasa mcm asam manis. hehehe.

sharEna said...

woww..nampak menggiurkan sungguh =p

jejes2 dah air liuq nie..hahaha

chik star said...

pergh tgk pon dh thu sedap.
klo masok belong kak nani rase nk pitam tgk gmbr kek die.

ipoh tak dak lagi kek merah ni.
i waittt i waittttt.
:D

Daleela said...

Yaya...poyo ko nak diet. Wat sakit hati aku je...

afni+hafiz=dani said...

sana sini duk cite red velvet.rasa pa la kek tu?

ni skang tgh popular dgn pavlova pulak..lg penin..tgk mcm sedap

m@Ri@ said...

sedap ke wak?sy tgk ramai yg komen kek ni sedap gila..

Raana said...

i luv red velvet. probably the only thing that i craved but did not get when i was preggers. kalau gi cupcakechic suke bebeno beli rv cuppies. kat sini ade akak tu leh buat.t api die punye busy bikin cake..i cant even get it until 1st week of mar!