Friday, March 26, 2010

Tak sabar....

hari ni hari jumaat....esok hari cuti...sabtu dan ahad.... xsabarnyeee...sebab nk pegi berjalan2 windowss sopingg dgn cik mok n auf..... sebab selalu setiap sabtu ahad mesti kami2 bz ade kenduri kawin lah....itu lah ini lah.... hehe..... dan seperti biasa mahu pegi ke kedai2 budak kecik itu untuk melihat2... yess...saya sgt suka ok! ehehe....

hari ni seperti biasa rasa sgt rindu kat auf.... dan hari jumaat adalah hari malas kami (hari isnin juga) hehe... teringat2 bau bucuk macam budak kecik tu td bgn tido xmandi lagi... hahaha.... oh ya.... tadi pam susu dpt 3oz...alhamdullilah....asalkan ada saya bersyukur....

ada kawan tnya berapa kali pam diopis...ikut keadaan....biasanya 2-3 kali....kalau sekali pam dpt dalam 3oz , jumlah terkumpul adalah 9 oz.... balik kerja pam sekali lagi....sambil auf nenen sebelah...then malam aku akan bgn dalam 1-2kali utk pam..... itu lah hari2..... selagi mampu....setakat ni stok hanya pam ari ni utk esok.... stok beku pon dah berkurangan.... cuma kalau nk buat stok beku...pada ujung minggu/hari cuti...sebabnya kalau den dah ada kat umh.... mamat kecik tu nk bergayut je la gamaknye.

kenapa still bagi 3oz per session.....dah mmg anak aku minum byk tu je sekali minum but every 1-2 hours.... dan jgn terkejut kalau korang servey2 blog mommy lain yg BF baby ade yang bekalkan 3oz per bottle untuk anak dorang yang 1tahun setgh.... jadi....no prob la kan.... bukan kate anak aku minum 3oz anak ko kena ikut.....tuhan jadikan kite semua berbeza2.... kalau anak ko minum 7oz sekali pon....itu dah mmg cara dia...xsalah pon... so?? tepuk dada tanya selera. hehe

nnt kalau aku jumpa link blog tu aku tepek sini eh....utk rujukan.....takpun baca je kat susuibu.com banyak pasal ni....sekian...

Tuhan jadikan sesuatu tu bersebab.....sebabnya hanya diketahuiNYA....


JEJAKA KEGEMARAN SAYA :

A'uf dengan Mr.monkey man nya

10 comments:

Siti said...

yup betul..setiap baby consume lain2..mcm wafi yg baru 4 bulan ni, siti bekalkan 18 oz setiap hari kat umah bbsitter.
Tak kisah la perah dpt byk ke sikit.. yg penting kita berusaha tuk bfeed anak kita sepenuhnya...
Chaiyokkk yer yaya.

aLyNnZ said...

alin bangga ngan semangat yaya..sanggup bgn tgh mlm just for pump..klau auf mengerti sure dia terharu ngan pengorbanan yaya..go gurl go gurl..

hencem nyerr auf..part idung yg Danish kalah tuu..haha..

Ibu Alia Kaiyisah said...

hi yaya!.
ramai betol yg bizibodi dgn hal a'uf kan?. minum 3oz pun jadik hal. ala, alia skang ni pun still minum 2oz kadang2 3oz. memang sikit per session tp banyak kali. biasalah tu kan, lain baby lain lah caranya. kan auf kan.... :)

m@Ri@ said...

comelnya auf dgn mr monkey..kisskan auf utk sy..em sy pun sama kdg2 2 oz kdg2 3/4oz..selagi blh kita usaha k wak..

p/s:tiba2 teringat kes susu semalam..dem bengang..

yaya+frdz+auf said...

siti : thanks siti...saye sedang berusaha selarat mungkin...

alynz: kalau saye xbgn alin...xde stok utk esok... danish tu putih gebuuuu....

ibu alia : biasa la wak.... kadang sedare2 kite dok sebok "eh..kenapa tu..kenapa ni" apa yg saye buat, diam je la.

maria : Mr.monkey teman tido. hehe. awk jgn la sedih pasal semlm...nnt sedih susu merudum.... senyummm dan heppi selaluuu...cewahhh pandai nasihatkan org.

Aishah Rahim said...

Tak kisahlah berapa oZ pon anak kita minum Yaya. Yang penting Auf kenyang. Kan? Ada ke yang tanya pasal 3oZ tu?

yaya+frdz+auf said...

aishah : adeee...sebab tu tulis... :D

aunty along said...

eh menantu saya nampak chubby sikit la..

(cehh menantu tuu!!)

yaya+frdz+auf said...

aunty along: wahahaha....menantuu tu... dia sudah 4.7kg. chubby sket je.

minatgiler said...

nak tumpang tanya ye.. sbb saya baru nak start keje next week.. risau gile nak tinggal baby kat mertua ni.. tentang susu la..

kalo auf, siang tu kiranya dia minum total berapa? masa mula2 keje dulu dia ok ke sbb kan masa kita ada bergayut je kan.. takot baby meragam la, sbb minum botol kan cpt habis.. kat badan lama, siap tido2..