Monday, January 10, 2011

Penggunaan telefon bimbit

Pada zaman sekarang ni, ramai atau aku rasa boleh dikatakan semua kot dah ada telefon bimbit. Tak kira la tua ke muda ke , budak kecik darjah 1 pon dah ade handphone. Malah, mungkin lebih canggih dari kite2 ni kan. Tapi aku nak kongsikan katsini , betul ke handphone boleh menyebabkan penyakit pada kanak2.

Sebab benda ni bonda pernah dengar kawan2 bonda cerita yang ada budak kena sakit sebab dok main handphone. sejauh mana kebenarannya , bonda tak tahu lah kan. Ini apa sedikit yang bonda dapat dari internet.

Tulah.... bila baca rasa macam takut gak kan.Yelah, budak2 kecik sekarang pon dah kenal ape itu handphone. Macam si auf ni mana boleh berengang dengan handphone. sebab dalam handphone lah ade dibo dia, lagu hot-dog dance dia, untuk bagi dia diam dalam kereta pasang lagu dia dan kadang aku perdengarkan Asma-ul husna pon melalui handphone aku jugak. Itu belum lagi kol2 nenek atok dia lagi....

*pening fikir bisnes maju sgt T_T*



Apa yang pasti , semoga kite semua dijauhkan dari sebarang penyakit yang tidak diinginni... Aminnn....




:)

6 comments:

abah dan mak haqq said...

maybe kita kena kurangkan kot..
isnyaAllah kita semua dijauhkan dari sebarang penyakit yang teruk..

~dARlee zURiS~ said...

tau hp tu bahaya tuk budak2 tp yelah kan.hp tu cam jadi daya penarik diorang lak kan.suka beno main hp.huhuu..

m@Ri@ said...

hahah..hp adlh permainan aqil..die pun suka buat gaya mcm auf tu..ckp dgn nenek die ikut bahasa jerman..haha..

eiza said...

yup.it's true.
gelombang yg ada kat telefon lebih bahya drp yg berada kat antenna2/microwave yg dipasang kt ats bangunan tu.

tp kalau dok main2 tgk video tak pastila sbb rasanya gelombang tu berlaku klau ada org call.

sorry if wrong info.

@ MaMa ALyA @ said...

nurul rasa sume budak suke main hanfon kot.. tapi mereka lagi bijak sbb tahu yang mana hp betull..mana hp tipu.. bila mama bagi hp tipu di campaknyer.. huhu..

feveret toys alya adelah hp mama dia.. haha.. auf pun sama yer..

susudalambotol said...

Erk. Selalu je kasi Umar main henfon.