Friday, January 21, 2011

kisah si pejalan kaki

Alhamdullilah....

A'uf dah start menapak dari umur dia 1tahun 2minggu yang lalu....memula kami asyik la suruh try menapak dengan memegang kedua-dua belah tangan dia... lepas tu  bagi dia pakai jugalah push walker tu kan. Last2 dia sendiri lepas tangan , dan menapak kedepan. so aku rasa push walker tu ade sikit sebyk membantu la kot... kot la.

tengkorak berjalan. hehe

Lepas tu... dia kemaruk bejalan. 

Dari sofa ke TV... dari TV ke dapur. dari dapur ke bilik air la yang paling seram. Sebab dia terus je menuju ke baldi penuh berisi air. Dan disebabkan dia dah hafal setiap ceruk rumah, buat aku terfikir nak beli safety gates. Itu belum sesi terjun tiruk dari atas katil lagi.... mmg kamikaze lah.


Dan terbaru, 
dia nak turun berjalan setiap kali pakai kasut. dan taknak pegang tangan. berpeloh juga la bonda dia ni dok mengejar dia. Memang sangat meletihkan, tapi mungkin aku belum sampai tahap nak pakaikan dia beg ikat & tarik tu.






:)

13 comments:

afni+hafiz=dani said...

x sabar nak tggu saat dani pandai jalan =)

sharEna said...

waa.congrats to Auf! tepuk tepuk..

naurah semalam dah start menapak sebelah kaki ke depan. sebelah kaki lagi kaku...kakaka...

ishh..tp naurah nie kerek giler ko. berdiri semua xnk org tolong. siap marah lagi..adoii...garang anak aku..kui kui

chik star said...

Auf ensemla. !

nanonano said...

xske la tgk org pkai beg n tarik tali tu..
cm xsesuai utk anak :)
tp mmg sure penat la bile ank2 dah dpt kaki ni kan, hehe xsbr nk tggu my turn :p

abah dan mak haqq said...

Auf,nanti abang Haqq ajak lumba lari ek.. :P

bila mereka ni dah pandai jalan..
memang berlekitla kita mengejarnya..
kadang-kadang tak terkejar..
apa mereka ni tak tau penat ke?
hiks :P

xeea said...

yaya, kalau pakai push walker tu kan, tak macam menggelungsur ke eh? kan tade brek kan? baby tak jatuh eh?

ala, camane nak explain eh.
u get wut i mean tak?

yaya+frdz+auf said...

Afni :tungguu..... nnt dah jalan tak larat nak kejor woo...hehe

sha:mmg dorang ni...takmo pegang tau.

chik: *maluu* haha

Nano: mmg kan...beg tu mcm tarik ape je.

MakHaqq: dorang mmg tak tahu penat.... makan minum byk pon slim je sebab lasak.

Xeea: faham2. hehe. dulu kite fikir camtu gak. Push walker tu mmg akan slide gitu if pakai kat surface yg licin. so better pakai kt carpet/ABC matt. tp masa tu kena la baby tu dah start memapah2 gitu... kena jaga2 kan dia jugak. then lelama nnt dia pandai kontrol sendiri. :)

Ann said...

Auf ensem!.

letihlah bonda kamu nak mengejar lepas ni. hehe.


berpeluh tunggu alia nak menapak. sebelah kedepan, sebelah lagi tak bergerak. at last jatuh terduduk. haha. itu budak banyak penakut lah!

m@Ri@ said...

heheh..tengkorak berjalan yg hensem..aqil gak yg belum berjalan2 lg..tak tau lah bila..huhu..

LIP (^_^) said...

he's so adorable...lepas dah pandai jalan mesti dia asyik nak menjelajah satu umah :)

eiza said...

senyuman menikam kalbu betul!!

little miss kechik said...

ade kesimilarityan la dengan first pic tu dengan hannah.. 1 is the baju..2nd, rambut yang curly tu.. 3rd..that grin..heheh! udah nama pun sekupuuu

Nrfadlh said...

stylo nye baju auf beli kat mane tuu.