Tuesday, June 8, 2010

Plan terdahulu....

assalamulaikum..... kawan2....

merujuk entry aku yang dulu ....
aku ada plan sesuatu untuk auf pada hujung bulan tu....actually plan dengan family lah....nak bawa budak botak tu swim2 and holiday kat mana2.... so kami discuss2 then plan nk ke melaka.....so , ayah aku dh  booked bagai dan aku yang super excited plan macam2 nk belikan auf..... tu yang kami ke toys'r'us nak beli float baru untuk auf..... seminggu sebelum auf warded.....  siap belikan auf swimsuit juga ....haha...ala2 baywatch la konon....hehe..... auf dah la super excited dengan air...suka sangat mandi...kalau nk salinkan baju pon...dia ingat kita nak mandikan dia...mula la tersengih2......padahal tukar baju je..... hehe

so sesampai je kat umah...aku ape lagi...sesi meng'test' la..... paksa ayah auf pam float sampai kembang nk jugak masukkan auf....hehe.....

checking out my ride. hehe.

"hai kawan2...awek2...mari la tumpang saya" 

tapi tu lah.....kita hanya merancang dan tuhan menentukannya....so sebab kami still warded mase tu.... terpaksa la tangguh our 1st trip.... sebab xnak kuciwa...atok sewa hotel depan hospital dengan nenek untuk jenguk2 auf....:D

buat masa ni tak berani lagi bawak auf ke tmpt too crowded sebab auf on disprint (high dosages) - ubat untuk jantung dia...dimana kesan ubat tu dia akan cepat lebam kalau jatuh...cepat luka and tak boleh direct contect dengan org chicken pox..... tapi xdelah kurung dia dalam rumah je...kami tetap berhati2.....

harap nnt boleh bawak auf jenjalan....dan merasmikan float dia.....


14 comments:

Khemy said...

aisehman, kapten bot pakai diapers lagi...! Tak nak la tompang!

aLyNnZ said...

cantiknyer float auf..brp harga tuu yaya..? alin ada lar beli kan float tuk danish tp xder arr secantik float auf..bile bwk g mandi waterfall danish x nak masuk langsung dlm float tuu..kat umah ok jew..

LIP (^_^) said...

cool nye float auf..mesti dia enjoy sgt bila dapat rasmikan nanti..

lylieiqmal said...

owh...nie la foat yg alya nk tumpang tuh kn...so kalau g swimming jgn lupe hello alya yea auf.....auf....topi kite same tau..ti mama alya curi gmbr auf n letak sebelah gmbar kite ek...lov***

kak mas said...

auf da macam budak besar pakai camtu.. :)

NURUL said...

auf ni auntie tgk makin hencem lah. nati dah baik betul2 leh swimming ye. yaya auf bape bulan ye? raina anak nurul tu 6 bln.

yaya+frdz+auf said...

khemy: haha...kapten botak.

alynz: saye beli sebab ade pelindung kepala....dia kan botak..hee.... rm24 camtu rasanya...

LIP: xsabar... hehe

lylie: alya...aah la...kite tgk dlm blog mama awk...topi kite sama.... haha...

kak mas: nmpk mcm budak besar kan....tp baju 3month boleh muat lagi...hee...

nurul: Auf 5bulan 2minggu...means kurang 2 minggu je...but kalau sekolah nanti...same age! hehe

asmalziqfirin said...

alhamdulillah...auf dh sihat...kuat semangat boboy ni ya..
alhamdulillah.... :)

m@Ri@ said...

nmpk auf penuh dlm new ride die tu..auf..nnt dtg penang tau bw new ride tu..leh aqil tumpang..:D

little miss kechik said...

waaaa auf's float is damn kewl. ni aku nak marah ni.. bapaknye hannah beli float tak kewl langsung.. auffff..mummy teh pinjam leh???? nak bawak hannah berkubang kat mersing..wakakak!

Hannah Johary said...

Myiesha nak tumpang float Auf! Boleh?

:P

mun said...

encem nye auf dlm float tue...xpelah yaya...nanti auf dah btol2 sihat lehla jalan2..kan auf....

yaya+frdz+auf said...

asmalziqfirin: alhamdullilah...but continue makan ubat je la kt rumah.... (gmbr ni sebelum dia sakit)

maria: meh la aqil...hehe

mommy teh: cam gurl punya float plak ku tengok....haha...siap bunga bagai.

hannah: jom2...

mun: tulah...sbb dia suka sgt mandi. hee

S.A.L.J.U said...

auf comel

hope auf cepat sihat. bonda auf tabah yer.
reader dan silent reader seperti sha ni mendoakan auf stabil dan sihat.

leh g jalan mandi kolam ngan bonda kan.