Thursday, June 17, 2010

A'uf first Solid

Sebelum Auf start ber'solid' food ni....bonda ada buat beberapa preparation...cececewahh..... ini pon mengikut apa yang bonda rasa (atau pembacaan) bonda la..... bukan semestinya betul pon... apa yang bonda rasa menarik, bagus, within budget ... cececewahhh lagi... eh bonda ni...semua benda bonda nak prepare macam preparation kawin pulak....hohoho..... sukahatiakulah...hahaha..... Sharing is caring kan... :D


First - bonda cari makanan yang sedap2 aja....atau yang mempunyai sound sedap seperti 'bananas with cream and jelly"...adakah ia sedap bukan? atau pon seperti 'crispy crust pizza with extra cheese'...ia pon berbunyi sedap bukan....hahaha...melalut pula....owh ya..... itu semua auf tak boleh makan...auf cuma makan ini....dan yang penting halal....:)


Secondly - Owh....mestilah baby feeding sets kan..... banyak sgt yang comel2 dipasaran membuatkan bonda sangat suka...bonda memang suka pada benda2 mangkuk2 hayun ni.... ia adalah seperti spoon, bowl , and baby bibs.... dan setelah berhari2 mencari (cewah...xdelah berhari pon).... bonda belikan kan auf first spoon yang menarik dimana tip-depan dia tu seperti jelly..lembut dan takkan meng'sakit'kan gusi auf... hehe.... kelakar la pulak bonda begitu berhati2 dalam memilih spoon sedangkan byk sudu2 lain kat rumah tu dan anak bonda adalah lelaki tulen...adakah ini menunjukkan bonda seorang pemilih...bagaimanakah pula dengan calon menantu nanti ye...hahaha.... terlebih sudah...HaHahhhAhhAa..

 i loikeee this spoon....teheee....


 Tollyjoy soft spoon ini boleh didapati dimana2 kedai baby terpilih dengan harga rm9.90.


Seterusnya - Bib cantik hadiah auf menang contest   ni dulu...thanks to mamazakwan..... berguna juga sekarang hadiah tu....tehee... bib ni memang best kerana ia boleh men'tadah' hasil2 percikkan melampau... jika tidak terkena lah baju aku atau baju auf.



Seterusnya - Dessert .... kita yang tua ni pon kalau lepas makan nk berdessert bagai...anak aku pon nak jugak...hahaha...takde lah...saja je kasik dia kemam2 , sebab daripada dia dok geget2 toys dia tu baik aku kasik dia geget benda ni supaya terhidar kuman....teheeee......oh...function dia adalah dengan memasukkan apa sahaja buah2han halal (eh, ada ke buah tak halal eh) kedalam net tu - sila kupas dulu buah itu yer...and then kasi si manja anda pegang dan hisap2 disitu.... don't worry...even biji grapes pon takkan terkeluar...percayalah...sebab bonda dah cuba... walah...anak anda tidak akan tercekik.... selamat bukan.


Munchkin fresh food feeder....cute kan...

*
*
*
*
*

 Sampai camni gaya makan dia...hehe
"yummy grapes.....sampai tak muat masuk mulut"

Munchkin food feeder boleh didapati dimana2 kedai baby or online store seperti ini. dengan harga MYR 25.90.



p/s: selamat menikmati makanan & selamat mencuba!


:)

8 comments:

lylieiqmal said...

YA...awk da bg auf mkn..ala besh nye.......alya pn mcm nk mkn la..hahahah..pendapat sy la coz biler tgk org mkn mulut dier pn kemam2 same...sian dier....m.food feeder tue menarik la...x penah jumpe pn..atau sy yg x bjln ek..ala..nk juga........cantik...spoon to pun.....

aLyNnZ said...

munchkin food feeder 2 sgt berguna lar yaya..second baby nanti blh lar belikan..harga pun berbaloi2..

yaya+frdz+auf said...

lylie: p carik kat kedai baby...kt damansara pon ade...lupa la nama kedai tu...online tu pon ade kt link saye bagi...bagus tau...letak banana, betik sume dia balun... haha.

alynz: best kan....cute lak tu. hehe. zaman sekrang ni macam2.

khemy said...

eh eh munchkin food feeder tu macam sesuatu yg baru..wajib beli!

little miss kechik said...

yea..munchkin food feeder.. is currently on its way to lumut.. yehaa!

selamat datang ke dunia solid auf.. nanti kite jumpe leh le mummy teh sumbat macam2 kat auf.. yuumsyums!

Hannah Johary said...

Oooohh suka Munchkin tu!

Nak beli nak beli nak beli. :D

eiza said...

agak2 buah durian boleh tak masuk dlm munchkin? hehehe

minatgiler said...

erm.. nak beli jugak!!.. (padahal lambat lagi si irfan tu nak masuk 6 bulan) :)