Friday, June 4, 2010

picture with thousand word's

Bonda dah start keje arini....after about 2weeks on leave , termasuk la EL,Anual or unpaid..belasah sumeee.....
auf dah discharge....dia dah boleh makan minum cam biasa...boleh main...ketawa....and still bergantung pada ubat .... dan perangai jadi pelik , nak dukung dengan aku saje...taknak org lain....kurang minum guna botol...nak menetes lebihhh..... tido peluk aku...gengem baju aku..... mungkin dia fobia kot.... tahla.

sebenarnya bonda rasa terfikir2 nk upload ke tak gambar2 kat sepital aritu.... rasa cam nak...tetiba rasa cam xnak....tp takpe lah...bonda upload sebab nk share dengan kawan2 bonda..... dan disini bonda sarankan...bagi kawan2 yang ade anak...atau bakal ade anak...jika company korang xde cover insurans anak2.... lebur la sedikit duit untuk anak anda.... sgt bersyukur sebab kami ade amik seawal kelahiran auf.... dan orang kate...malang xberbau ye tak....jadi segala rawatan tempohari dibayar oleh insurans.... alhamdulillah.....

ni sikit2 gambar....

1st day warded....


dia dah start tak larat....tido kat dada bonda saja....

masuk gas...siap pegang tu...

mase ni lah bonda bwk auf ayah kena check up...berdebar2 bonda tau nak masuk dalam.....


tertido-tido dia...sian budak botak ni....


5 type of ubat kena ambil every sesi. kalau bonda kumpul syringe pakai buang tu.....banyak gak....
masa tgh sgt tak larat

jangan pergi jauh.....


after ayah its free from quarantines.... 
apa-apa pon...apa yang terjadi ni semua adalah dugaan dan ada hikmahnya..... ia mengeratkan kasih sayang kite sekeluarga..... menjadikan ayah dan bonda matang..... bonda dapat ramai kawan...(bloggers and nurses) dan pada yang mencemuh bonda maafkan mereka..... mungkin sebab bukan terjadi pada mereka atau anak mereka....tak apalah......

Syukur...auf semakin sehat....kurang demam....walaupun bergantung ubat2....


11 comments:

aLyNnZ said...

syukur alhamdulillah auf dh shat..auntie tumpang gembira..semoga auf akan shat sentiasa lepas nie yer..

btul kata yaya perlindungan utk anak adalah yg paling penting utk kemudian hari dan utk keselesaan dan perkhidmatan terbaik utk anak kite..berlabur skit xper asalkan utk anak..yaya amik insurans mana? sblm terlambat coz ramai parents ingat alah xsakit lg tunggu lar bile dh sakit br amik insurans tp smua tu dh terlambat i nsurans xkan cover mereka2 yg dh disahkan ada penyakit..nasi dah jadi bubur..

alynn amik insurans MCIS HQ kt belakang maju junction..my hubby agen insurans..

NOR RIZAN BINTI ABD RANI said...

Syukur allhamdulillah....

NOR RIZAN BINTI ABD RANI said...

Syukur allhamdulillah....

Khemy said...

wee..auf dah balik rumah!

Nasihat paling berguna: ambik insurans tuk anak2..we never know..thanks yaya..

p/s: memang budak kecik kalau lepas demam atau trauma, memang nak berdukung jer kerojernyer..dukung jer la...bila lagi nak manjakan dia..sok dah besar nak jalan pegang tangan dia pun dia taknak..

Daleela said...

Rindu Auf...Alhamdulillah

OnN!Ey said...

Alhamdulliah...
Auf semakin sihat...
=)

misha.w said...

alhamdulillah, auf dah semakin sehat. saye tumpang gembira. hrp2 auf makin dan semakin lg sehat. aminn..

m@Ri@ said...

alhamdulillah..insurans tu penting kan yaya..sian auf..be strong boy..kiss skit..

little miss kechik said...

yup.. even if ur company covers.. amik juge insurance. very important. auf auf.. mommy teh cant wait to see u someday..

Ibu Alia Kaiyisah said...

Yaya,
Alhamdulillah. Syukur A'uf dah boleh balik rumah. Saya dan family tumpang gembira.

Dan apa yg jadi kat A'uf ni la yg mendesak saya utk register insurans utk Kaisya. Sebelum ni asyik tertangguh je.

A'uf, be strong. Insya-Allah auntir sentiasa doakan utk kesihatan A'uf ya sayang.

Asue said...

hye yaya...sue pn xtau ats pe yg berlaku k'ats Auf..lame xjenguk blog...huhu...Alhamdulillah Auf makin sihat...yaya u sgt kuat..