Tuesday, January 19, 2010

Confinement......

wohooo...sedar tak sedar dah hampir 26 hari aku berpantang-duduk umah-layan auf...........hehe... dan lagi 4 hari genap la sebulan...(tp kenapa ticker kt sebelah tu cam salah kire jek) huhu.... dan genap jugak lah sebulan aku minum pati haruan yg xbest tu...dan juga pakai bengkung yg menyebabkan perut ku sedikit kempis ini...cewahhh....

my rutine adalah biasa2 aja... wakes up bila a'uf start ukk ekk ukk ekk pagi2 buta dalam pukul 5.30 or 6 am daily...then trs BF dia sambil borak2 dgn dia dan dia tgk je muka aku buat muka xpaham...heee~~ then dia tido balik... and latest trend dia...tido atas dada u.... bergaya gitu! aha...

then aku akan ambil kesempatan breakfast pepagi buta juga...basuh muka gosok gigi...dapat la belek muka kejap then tggu until auf bgn poo~poo~ dah byk dlm kantung dia and mandikan dia trs after that... sebelum mandi kena BF dulu sebab nnt amukkan akan terjadi. hee...

bila auf dah settle semua n tido dgn nyenyaknyaaaa....time aku untuk mandi...tungku...and pakai bengkung sapu itu ini....then baru la free nak makan lunch, then fb...and surfing.... selang seli dgn BF...basuh yak-yak budak bujang tu yang konon pembersih xnak ade sikit pon poo-poo dalam pampersss, dia akan nangis buat muka "geli".. hahaha...

itu la hari2...dah terbiasa dgn rutin ni...so far auf jenis yang xbyk pe'el...dia punya cranky time just dari pukul 10pm to 12am tu adalah mesti...nk kepit dibawah ketiak aje...then after a longggg BF session , dia akan tido dgn tenang and just wakes up every 2hour for BF. so ok la... aku pon dh pandai mandikan dia lepas ibu ajar ari tu... first time macam takut dia slip but then dah ok. hehehe....

so tak sabar nk abiskan tempoh ini b'coz nak pergi berjalan.... hahaha...nampak sgt kaki jalan yang xboleh duduk diam2 kat umah.... hee... yelah, dah boring tau on9 shopping...nk jugak on store shopping...kan ayah kannn...kan... hee~~

5 comments:

m@Ri@ said...

wah awak dah mandikan auf..sy tak pernah mandikan aqil lagi..huhu..sumer mak mertua yg buat...kalau balik umah mak..mak sy yg mandikan..hehe...ape punya makla sy ni kn..hehe..awak..sy dah berjln merata2 dah..giler koboi betul sy berpantang..huuhu..

chik star said...

bestnye
yaya gune set bersalin ape eyh?
bg la cadangan,
:)

yayafrdz said...

chik....saya guna set leesa.... tp mcm xberapa best pon...biasa2 aja... pills dia ok la kot.

aLyNnZ said...

hehe..sama larr ngan alin dulu..
tak sbr nk tunggu 44 hr..hr yg ker 45 alin da kuar berjalan..

yayafrdz said...

alynz: huhuhu..... ni pon dah kuar sekali...even dok dlm kete je...hihi