Wednesday, September 28, 2011

Romantik hingga ke Tua

Sebenarnya stumble upon this video mase sibuk nak cari video "udang goreng mentega" dekat saluran awak (youtube),sebab nak try masakkan untuk suami tak pernah jadi 'floss' nya tu. Cari punya cari terjumpa video ni. Walaupun udang goreng mentega dia macam udang goreng kunyit je, tapi ape yang aku nak tegaskan kat sini. dengar perbualan mereka tu.

so sweetttt , rasa nya itu pasangan yang sudah berumur. suami merakam masakan isteri sambil mengusik isteri didapur. Kalau kau tengok mak ayah kau macam ni kat dapur, boleh rasakan mereka bahagia kan? hehehe.


ke pakcik ni baru beli video cam baru hah? 

dengar tak part last tu dia cakap nak ambil gambar chef tapi chef tu taknak. then pakcik tu ckp " oo...nanti jatuh susuknya". hahahhahaha. lawak :P

p/s: apesal entry aku kebelakangan ni asyik romantik-romantik je ni. aduhai. pasrah! hahahaha.


:P

5 comments:

nanonano said...

hahah comel la,
btw tgk tgn macik ni tegang lg,
mude lg ni
hehehe tp best la msk smbil ditemani suami yg sibuk nk rakam ape yg dimasak, hehehe ke mmg betul nk test video cam baru?? :p


eh so yaya jumpe x butter prawn punye video yg btl2 best?
share jugak la,
na bt 2x dah lain2 resepi,
tp stakat ni semua cm xmencapai piawaian sbenar butter prawn, nk cri lg resepi lain..tggu yaya la :p

yaya+frdz+auf said...

na: kite pon tgh try and eror. tak jadi dia punya sawang2 tu. itu la yang i hendak sebenarnya. huhu. kena cari chef chinese food punya kot.

ღnFashyaღ said...

Yaya, fashya penah tengok Pak Ungku buat floss dalam WHI.

Cara dia, masuk minyak masak separuh dari kuali. (Minyak kene banyak dan betul-betul panas). Bila dah panas, baru masuk kuning telur. Once masukkan kuning telur, terus godak-godak secara membulat laju-laju dan berterusan. Bila dah masak terus angkat guna tapis.

Fashya tak penah try lagi, tapi tengok Pak Ungku buat jadik cantik je floss dia.

Daleela said...

Dah kenapa ko ni ya? Ko tengah khatam kan Nora Elena ke? hahahaha

abah dan mak haqq said...

kalau orang dulu-dulu kalau ada kamera canggih macam ni..
agaknya dah banyok derang upload dalam youtube kan :)