Thursday, May 19, 2011

Education toys

Kadang-kala kita pening memikirkan alat permainan yang sesuai untuk anak-anak kita. Begitu juga aku, nak beli pistol kang , ia terlalu ganas la pulak kan. Nak beli leggo pon Auf belum pandai nak susun-susun lego. silap2 dia baling sana sini.

Aku taklah terlalu dambakan anak aku dengan toys. Aku lebih suka beli buku. Tapi sebagai seorang kanak-kanak, toys adalah sesuatu benda yang tidak boleh dipisahkan dengan mereka. Cuma permilihannya adalah bergantung kepada ibu bapa. Terpulanglah, tepuk dada tanya selera dan poket juga.



Aku diperkenalakan USL Education toys oleh sahabat satu office. Terletak di tingkat 2 sebuah pasaraya disubang jaya iaitu Summit USJ, aku seakan tidak perasaan akan kehadirannya walaupun dah beberapa kali aku pergi ke sini. USL education toys menjual pelbagai toys untuk pembelajaran.


Pertama kali aku kesana aku terfikir, macam best gila lah kedai ni. Macam-macam education toys ade. Bewarna-warni pulak tu. Tapi takes time jugaklah nak belek satu-satu kan. Haha! Puppet pon ade tau. Ha, ade satu cerita pasal Auf dan puppet. Lain kali cerita.


Dan akhirnya aku decide nak beli ini untuk permulaan.






Fruit puzzle. Boleh letakkan mengikut shape yang diberikan.






Dan korang boleh tengok website dia sebelum kekedai dia untuk memborong.





:)

8 comments:

lylieiqmal said...

cm menarik je ya....kite nie emak2 selalu pening nk belikn toys ape tuk ank kn.....selalu g sini nape x perasan kedai nie eh....nk kena terjah gk nie.....

antalya said...

menarik ni. japs nk usha website dia

::( ';')جو أمير(';' ):: said...

macam kenal je tempat nie.. rasenya jue beli deer alif kat sini jgk la yaya dgn beberapa edu toys jugak..kat The Summit kan nie..??

yaya+frdz+auf said...

lylie: pegi la wak. tengok2 utk alya

antalya:ushaaa . hehe

jue: aah jue, dekat the summit.

khemy said...

Sharing is caring. I lap uuuu...tenchiu..

m@Ri@ said...

baguih2..dah lama cr tau..TQ..luv2..muahhh

Dayu said...

mainan cha selalu gak beli kat sini
kebetulan dekat je ngan umah
mmg best
tp tu lah nak belek satu2 tak sempat

Anonymous said...

http://www.usleducation.com/ Did you guys know USL's main branch at Kajang area near Saujana Impian? Its about 68k square feet man.. Check out the Wisma USL on the website or go and like the USL education page.. I went there recently and i like there very much!! Awesome showroom