Tuesday, June 5, 2012

Desktop wallpaper / Handphone screen saver

From my twitter :
 "berapa byk hubby yang masih buat gmbr wife as wallpaper dorang.... vise versa."

Secara jujurnya, aku rasa semenjak kawin dan beranak ni...berapa ramai yang masih letakkan gambar pasangan masing2 secara solo pada laptop/pc/handphone masing-masing. Kebanyakkannya hanya akan letak gambar anak, wife/hubby bersama anak... berbeza ketika zaman bercinta dulu kot. Kalau boleh dekat kad matrix belajar bahagian belakang pon nak selit gambar pakwe kan...kan....kannn..... eh macam pengalaman jeeee... haha

Seriusly aku terfikir juga. kenapa. aku malu ke? tak cool ke? jiwang ke? atau kesian takde gambar anak depan mata untuk ditatap. Lebih sadis lagi bila, dalam wallet sekalipun gambar anda tidak diselitkan disana dengan alasan takde gambar yang sesuai. Masa bercinta , sanggup potong gambar candid semata-mata nak letak gambar buah hati , dalam masa sama show off la kat kengkawan yang dah ade pakwe/makwe kan.

Padahal setiap hari kita akan buka wallet ambil duit masa bayar lunch, hari-hari tatap handphone balas msg, dan hari-hari menghadap pc waktu bekerja. apakah sidia sudah bosan kah. 

ok cepat pergi perisa wallet/handphone suami2 anda. Alternatif lain, snap gambar cun-cun dari posisi atas macam budak remaja sekarang dan send pada mereka dan paksa jadikan ia sebagai paparan harian mereka. gud luck!


7 comments:

lylieiqmal said...

klaka la ya! tp memang betul pun, hset saye gmbr alya, hset iqmal gmbr ryna! lagi la x adil!

tp dlm wallet iqmal memang ade gmbr saye ngan dier, gmbr bermanja2! hahahaha

yannie bunny said...

I pnah set gambar myself kt phone husband, 2 hari dia dah tuka. I lchanged to gambar ktorg honeymoon pulak. Seminggu je kot tahan, I cek lagi sekali dia dah tuka. Now dia set gambar anak buah dia (blom rezeki anak sendiri) dah 4 bulan I tengok still gambar yg sama. Haihhhh... Tak tau nak cakap apa.

pja said...

wallpaper mane2 sume pon pix si mika...tp kalo agak2 boring...pja tukar pix mika bersama mummynye....x penah plak letak pix mika n daddy...kejam btol mummy mika nih...isk....

ღnFashyaღ said...

Suami takde laptop, kalau pc dia gambar windows je. Wallpaper Hp pic 1 family, 3 orang sume ada. Dalam wallet dia ada pic pasport kita. Okaylah tu kan.hihi

yaya+frdz+auf said...

lylie : kann...kann.... henset kite gmbr auf..kadang gmbr auf dgn hubby. dalam wallet ade gmbr hubby. tpi wallet cikmok takde gmbr kite!

yannie: hahaha... siap tukar tu yg tak tahan. hehe

pja: hahahaha....

fasha: pc suami kite pon windows biasa tu je . skema! atleast dalam wallet ade. selamattt.

minatgiler said...

dalam wallet cik abang ada gambar kite masa muda2 dolu. hari tu siap tanya dia, kenapa la simpan gambar comot ni.. kite pulak tak pakai purse, cuma beg kecik zip2 tu jadi kompom takde gambar dia.. oh.. baru ku tersedar.. ahaha..

Maria Rajab said...

xdak maknanya..kita dah snap gamba paling cun hantor kt andry..wallpaper masih gambo anak2 yek..bayangkan hp dia tu leh letak 3 wallpaper..1 pn xdok gambo sy..sedih..