Monday, March 26, 2012

Cerita Sabtu & Ahad

Sabtu dan ahad lepas mmg buzy lah macam selalu. Jumaat je aku dah start buat jadual penuh untuk sabtu dan ahad apa perlu buat. Perghh...siap jadual tu. Haha. yelah, baru lah tersusun hidup aku kalau tak kelam kabut. So Sabtu dipenuhi dengan aktiviti kerja part time lah ape lagi. Sambil bawa auf jalan-jalan sekitar times square.

So lepas balik rumah , kemas umah laki bini, rehat2...terfikir why not hari ahad pergi ict snow walk. bawak auf. Auf kan suka sejok. Hahaha. So propose lah pada suami ai. Dia cakap ok. so kiteorang pon go on lah.

Sampai sana ahad tu, ingatkan ramai orang. rupanya kiteorang je yang ade. ade lah 1-2 couple yang lain. Hahhaa... oklah so try je lah masuk. Bayaran masuk ialah RM25.00 seorang adult untuk hari minggu. 3tahun kebawah tak payah bayar. Sebenarnya dia kate baby atau budak kecik bawah 3tahun tak dibenarkan. Tapi aku cakap anak aku 2tahun dia diam aje. So cakap try lah masuk sekejap lagipun kite boleh keluar kalau tak tahan kemudian masuk balik. :)

A'uf sibuk tanya...nak pegi mana ni...nak pegi mana ni.

I'm ready bonda ...ayah... :)




So far orang paling happy mesti lah budak keriting kat atas ni. Menakjubkan dia lah yang paling tahan sejuk. Sentiasa senyum aje. Paling lemah tahan sejuk mestilah bonda, Bonda kan semput. Hahaha. Sebab anak punya pasal, masuk jugaklah. Anyway, A'uf memang tersgthappy sangat.Lepas tu jenuh kami ajak dia balik dok melalak-lalak sambil sebut "nakkk aishh...nak aishhh" Haha.



tapi berbaloilah bayaran itu bila senyuma terukir je dimuka dia. Dan balik rumah asyik sebut "A'uf mainnn aishhh...tejookkk" hehe. Tengok aje lah gambar dia semua. Semuanya senyum kan. :)

4 comments:

ღnFashyaღ said...

Budak2 memang tahan sejukla rasenya. Husna tidur rilex je kipas selaju2 nya bukak, mak dia yang berselubung sejuk.

Syok tengok anak happy je kan...Syurga!

~daRLee ZuRiS~ said...

tak aci, auf dapat masuk.kysha haritu, tak lepas.cenonet bebeno budak tu.nak tipu mmg xleh lah.frust.huhuuu

Asue said...

kannn budak2 mmg tahan sejokk...
Auf yang sangat comell..dpt bayangkan die ckp..mesti sgt kiyutt..

m@ri@ said...

wah mcm best je..nak pergi jugak..