Tuesday, December 27, 2011

After 2 years

Ahad lepas pergi celebrate birthday mamat Auf. Punya la dia excited sebab orang dah pandai dah kan. Dah tahu ape itu cake. Dah tahu ape itu 'bedetoyu' (birthday to you). Hehehe. So sebab cuti, bonda dengan ayah plan ajak semua family kami keluar makan-makan. Alhamdullilah semua dapat join , kecuali papa jai Auf kerana tengah bz berniaga. :)

Bonda tak beli present , jadi bonda belanja cake aje la. Bonda belikan Auf cake aiskrim , punya la asyik tanya dalam  kereta sepanjang perjalanan ke jusco bukit tinggi

"nen...nak cake!"
"nen...nak bedetoyu" *dengan goyang-goyang kepala*
*tengok seat belakang* "ehhh...cakee" pura-pura terkejut.... T_T


Sekarang memang suka guna perkataan "ehhh" . So sampai sana , semua tempat fully reserved sebab cuti kan. So makan je la tempat mane yang ade kosong. Pastamania. Makanan not bad tapi air dia sume fail! hahaha. Tak kena dengan tekak aku ok.


Auf memang happy je sepanjang masa macam tahu je tu special day dia. Entah. Asyik suka je. Sentiasa melemparkan senyuman menawan pada hari itu. :)



Lepas dah makan kiteorang pon keluarkan lah cake tu yang dah cair sikit kan, bagi Auf pegang pisau tu lepas tu nyanyi lah lagu birthday kat dia. Dia punya malu macam ape sebab semua orang pandang dia kan. Lepas tu pura-pura terkejut dan terharu (padahal dia dah tahu ade cake tu) T_T

poyo tak? hahahahhaa....


But after all, kiteorang have fun lah walaupun celebrate simple dengan family aje. Plan nak buat birthday dia tapi lambat sikit dalam bulan 1 gitu. Nanti kalian dijemput ya. :) And last, nak tunjuk gambar Auf posing dengan kereta-kereta miliknya. Hehehehe.


dan.....
Sofa merah ku yang dah kena conteng! uwaaaa!!



:)

7 comments:

nanonano said...

hensemnye bufday boy :)

adehhh jahanam sofa bonda eh,
kalau kaler cerah2 boley gak celup2 clorox,ini kaler gni T__T
ke cmne nk ilangkan tu? kehkeh :p

yaya+frdz+auf said...

takde na....takleh ilang dah...daku pasrah aje laaa... uwwaaaaa....

Daleela said...

poyo giler.. drama king nye anak.. cit malu2 kunun.. noty auf ni.. (^_^)

Xeea said...

Hahahaha pandainya Auf berlakonnnnn! Peranagi sapa la tu :p

Psstt..sofa merah kite pun dah rupa belacan. Tsk

LIP (^_^) said...

Auf suka betul ngan kereta ye...bagus la mesti dia tekun main kereta2 tu...so comel la dia

phat_lee said...

dah besar dah budak nih...hehehe...kejap je dah 2 tahun ek?

m@ri@ said...

dah besau dah auf...