Friday, April 2, 2010

Sleepwear

Sejak2 auf dah gumuk besar sikit nih....bondanya makin galak beronlineshopping utk budak kecik tu..... alah...memang sejak azali kot suke shopping (kalau ade ongkos la)..... bila kuar berjalan mesti sangkut la sehelai dua baju/seluar utk auf..... dan lagi2 kalau nk baju pelik2....cun2....ape lagi.....sampai kena warning tegur dgn ayah sebab asyik beli baju anak...baju sendiri pon xbeli2 dah... hehehe.....

tah...mmg dari dulu gitu...dulu mase bujang2 , kalau geram beli baju utk anak sedara...(anak cousin) sebab geram....hahaha...ni anak sendiriii...ape lagi....

tp semalam T'cha auf ade belikan auf baju tido...cumel...bonda suka.... sebenarnya byk baju auf dapat dari family.....che' na dia ade bagi...nek ma ade beli..... ummi ade beli.... fuh...bertuah kan jadik cucu first ni...macam2 dapat...hehe....

oh ya....kepada bakal2 ibu....saye suggest jika nk beli sleepware utk bakal newborn anda....beli lah jenis macam nih...

senang dipakai sebab butang byk....dan kalau dia poo-poo just bukak butang bwh tu je.....and then...senang tak payah pakai sock dah....

tp bonda suka juga jenis gini...

seluar n tshirt saje...cumell.... (ini la suar T'cha beli semlm) nak try kat auf...sekali dia tido terus pakai je la smp pagi xbasuh lagi...hahaha....


ape2 pon....ikut la mane yang bagi anda ibu senang dan selesa bagi bayi anda.

p/s: mase auf lahir kecil...jadi xberani nak pakaikan baju sarung...just pakaikan sume butang2 aje....

5 comments:

Siti said...

siti suka pakaikan seluor ngan tshirt jer..senang nak bukak...
comei la seluor yg kotak2 tu..

little miss kechik said...

yea..sleepers memang sangat senang. no socks. and especially easy when they start to twist & turn and kick & punch... sekarang nak tuko diaper hannah, berpeluh macam tangkap ayam.
tapi kite pun suka 2 piece pyjama.. cutee...hehehhe. tapi akan kedengaran bunyi2 dari opah "aku benci laaa baju macam ni!! susah tau nak pakai!!"
\
hehehheheh

Ibu Alia Kaiyisah said...

sama la. baru la ni berani pakaikan alia baju sarung/butang belakang. masa kecik2 tak berani sb dia kecik kan..

nway, auf comel la dgn seluar baru tu~

m@Ri@ said...

utk aqil tshirt dgn seluar..;)

aLyNnZ said...

ha'ah lar auf dh semakin berisi semakin hencem cm hero industan..yaya bby boy akan kuat susu tau nanti akan jd lbh bam2..hehe..btul jd cucu n ank prtma dlm family mmg beruntg.. Samalar cm danish..