Tuesday, October 11, 2011

Auf current obsession

Sekarang, 

Auf terlalu-lalu-lalu suka pada footballs. Dia punya suka tu kan, macam makan bola, tido bola, mandi bola lah. Pelik aku darimana datangnya influence pada dia yang boleh menyebabkan dia suka sangat lah bola. nak kata ayah suka sangat takde pulak. ayah dia jarang stay up at night semata-mata nak tengok football. Jarang la. itu pon kalau ade perlawanan besar-besar je kan. Bonda lagi la. Jangan tanya nama pemain bola. Satu haram pon tak tahu. Kecuali yang famous2 atau yang dilanda gossip macam KFCM tu okeh. hahaha.

Auf kalau tengok bola, sampai ternganga2 ha. Dah tak peduli la makan ke ape ke kan.

tengok lah sampai kita ambil gambar dia pon dia tak perasan

Tahap dia punya suka tu kan. sampai , kalau baju-baju dia ade corak bola ke, atau baju bola ke, atau gambar bola ke dia akan suka sangat nak pakai tanpa paksaan. Lepas tu jenuh lah kiteorang nak suruh dia bukak baju nak mandi kan. Seboleh-boleh dia mengamuk sakan taknak bukak baju kesayangan dia tu nak pakai balik even baju tu dah comot gila. aduhai. part ni susah sikit la kena sorokkan baju tu cecepat. hahaha.

sebab baju bola dia rela je suruh posing macamana pun sebab pakai baju bola ni. berbaloi la atok dia belikan - murah tapi pakai lama.

ewahhh...ewahh... gumbira nya hati kan .

So disebabkan obsesi si auf ni. Kami bawak lah dia ke padang yang luas sikit untuk dia melasakkan dirinya.


nanti dah besar, dah jadi pemain bola, dah glamor, jangan asyik nak keluar paper ade gossip sudah. Lepas tu sebok nak kahwin artis pulak. No-no-no ok auf. hahahaha


:)


12 comments:

Daleela said...

Mak aiii gambar atas tu macho siot..tapi auf putih sgt, hitam sikitlah...hehehhe

mun said...

wah kalau besar jadi pemain bola nie...untung leh jadi david beckham....main bola pandai plus hensem

antalya said...

berseri2 auf pkai baju kaler kuning gini.memancar.org kulit putih mmg cantik bila dipadankan dgn kaler kuning

NURUL JAMIAN said...

wahhh tgk bola kusyuk auf ni ye

Hannah Johary said...

Kahwin artis? Ahahahaha!

Trend tu, bonda! Footballer kena kahwin artis baru gempak.

:D

Sidratul Muntaha said...

main bola dan jadi kebanggaan negara tak yer auf.
jgn kawin dgn artis yer..
pening mak ko nnti sebab artis high maintenance.

yaya+frdz+auf said...

mami dalee: nanti dah besar hitam sikit lah. hehe

mun: david beckham versi rambut keriting. hahaha

antalya: cuma kalau pakai baju warna pink terus nampak mcm girl. hehe

nurul: tulah, ambil gmbr pon tak perasan.

hannah:no-no-no, nanti byk gossip. hahaha. :P

sid: main bola ok. bab kawin artis tu yg pening tu. =)

wardah @ fie shah said...

Biasalah tu Bonda, Auf ada pakej jadi footballer cam KFCM. Tapi no gossip kotor ye.

Ann said...

auf?. pemain bola sepak?. adoii mcm tu anT pun nak ngorat lah nanti. hehehe.

afni+hafiz=dani said...

auf gile bola, si dani pulak gile car..ayoo tak saba nak tggu kalo keluar girl plak ..hehe..

xeea said...

Part kawen artis tu takleh blah ok. Hahahahaha

Tp mmg tgh trend kan, ramai athlete esp. footballer yg kawen dgn artis. Ai pun ala-ala artis la sbb kawen dgn athlete. Errr.. Bekas athlete :p

phat_lee said...

kalau dia nak jadi player bola, make sure jadi player bola yang educated, x gila glemer and, main bukan sebab imbuhan banyak...

hehehe...selama aku kenal bapaknye, xde pun tgk bola...