Wednesday, May 26, 2010

after 5 bottle of Immunoglobulin

its 7:34 when i wrote this....subuh td aku tido xsedar diri sebab terlalu penat. badan dah lesu. naseb ibu sanggup teman seketika utk smlm memandangkan auf perlu perhatian semasa ubatnya dimasukkan. sgt berterima kasih. nenek2 auf bergilir shift jaga auf menemani aku..... Ya Allah....aku sayu lihat nenek2 auf yang sanggup tidur dikerusi secara duduk demi cucu mereka. ketika aku betul2 down sebab xada tenaga.

a'uf baru habiskan 5 bottle of human immunoglobulin masuk kedalam badan kecilnya. botol pertama masuk dia meronta....hingga yang akhir , yg ke 4-5 dia dah releks....anak bonda kuat kan. kaki tangan auf dah kelihatan seperti belon....gemuk2.... aku dah alert pasal ni sebab jue (yg anak dia kes sama tu) yang warn aku awal2 pasal ni.... jadi aku dah ready.

cuma malam tadi....lepas habis ubat....nurse teruskan dengan antibiotik biasa tru drip....auf menangis.... bonda panic.... dimana sakit mu sayang...bonda tak tahu..... alangkah baiknya jika kamu pandai berkata-kata. apa yang keluar dari mulutnya cuma tangisan.... apa yang membimbangkn hatiku...demam dia still tak kebah, bererti dah hari ke-8......

sudut positive nya pula...auf dah boleh menyusu..... aku bahagia....dia minum secara mengiring dan memegang bajuku.....aku betul2 rindu saat ini...... dulu..setiap malam dia akan bergayut bergini.....

A'uf sleepy after about 15hour treatment..... masukkan those 5 bottle of  Immunoglobulin.
benda tu macam likat2 sikit...so sebab tu dia rasa sakit bila benda tu di pump masuk kedalam body dia. 
lips dia still bleeding sometimes.... bonda tahu...nak recover bukan sepantas kilat....






18 comments:

nur_eimi said...

Auf boleh..Auf kuat..so ko pun kene kuat gak ye yaya...

Ibu Alia Kaiyisah said...

Dear Yaya,
No words. Sedih.

Lama x jenguk sini since lot of commitment menanti. Tengok2 ada entry ni. Sabar and tabah banyak2 dear. Allah takkan uji hambaNya kalau hambaNya tu tak kuat untuk menghadapinya. Doa saya semoga Yaya, suami dan baby A'uf terus kuat untuk hadapi dugaan ni.

Yaya. Pls update ttg progress A'uf ya. Saya dan kawan-kawan lain sentiasa ada disini untuk bantu apa yg mampu, Insya-Allah.

Baby A'uf..cepat sembuh ya sayang~

nur_eimi said...

k.diela pesan jgn lupe basahkan bibir Auf tu...

aLyNnZ said...

sayu nyer hati melihat auf..auntie miss u so much..alhamdulillah auf dh boleh menyusu badan..reaksi yg positif..auf kuat semangat sekuat semangat bondanya..insyaALLAH semua nya akan berakhir dgn selamat..kasih semua pd auf tiada tolok bandingnyer..

NOR RIZAN BINTI ABD RANI said...

Salam adik yaya, allhamdulillah baby dah boleh menyusu, amalkan selawat syifa utk ketenangan jiwa...selawat ini lah yg memberi akak semangat sewaktu ank sulung akak berada di ICU..doa juga akak panjatkan utk adik sekeluarga.....Amin....

misha.w said...

yaya..sy yakin auf kuat. yaya&husband pon kene kuat ok. kami semua doakan kesihatan auf supaya cepat sembuh. aminn..

susudalambotol said...

harap-harap semuanya akan ok. sedihlah baca :(

awak mesti kuat, baru mereka berdua ikut semangat awak. saya doa yang terbaik.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sayu ati sy tgk a'uf..ya Allah..permudahkan segalanya..

http://www.rianna-zin.blogspot.com/ said...

ya...alhamdulillah auf dh bleh menyusu...mst rindukan this moment..
kuatkn semangat..auf kuat mcm bondanya!

Diamilikku said...

salam : baru dikenalkan dengan blog ni...tiada kata mampu diucapkan..hanya yang memikul sahaja yang merasai..tapi doa kami sekeluarga dari kejauhan..moga a'uf kembali bertenaga dan menceriakan hidup yaya...tabahlah..kerna allah menurunkan ujian hanya pada insan2 yang terpilih....

lylieiqmal said...

finally auf menyusu semula...hapy sikit dpt tau berita itu....awk kuat yaya...jgn patah semangat..auf akn kuat jgk....sy doakan awk....updates selalu k...

Fieran said...

I'm sooo, sooo sorry to hear about your little boy. It is hard to watch somebody you love sick, in the hospital, especially when they cannot tell you how they feel.

*HUG* He will get better... I really believe so. He's your magic child who survived despite your having the cyst when you were expecting, right? :) Have faith, all will be well.

maszmadi said...

salam, bru kenal blog nie dr blog lylie, smoga auf cpat sihat yerk.. you are strong girl..

@ MaMa ALyA @ said...

Yaya...lama dah nurul tak menjenguk blog.. tahu2 ramai yang buat entry pasal Auf... then terus dgn segera klik link blog yaya.. sedih....huhu..

mungkin lambat dapat tahu..Allah itu mahu adil.. stp yg berlaku pasti ade hikmah..pasti DIA datangkan pelangi dan matahari selepas dilimpahi ribut taufan.. insyaAllah yaya... berkuat for ur lil Auf .. nurul panjatkan doa semoga Auf cepat sembuh... amin..

NURUL said...

auf auntie tahu auf strong. u can do it auf. auntie rasa nak nangis tgk gmbr auf nie.

cyanamoose said...

yaya..sedih la tgk auf. tabah ya. Doakan auf cepat sembuh.

Nadya said...

tabah ye..dan sy doakan semoga diringankan beban auf dan keluarga..

aLyNnZ said...

slm, yaya..auf mcmaner skrg? apa perkembangan auf?