Saturday, February 27, 2010

penangan buah kundang....

dulu kan... mase mengandung...aku ade mengidamkan sesuatu... seluruh malaysia aku carik....sampai la genap 9 bulan dan sampai beranak...tetap xdapat makan jugak.... bukan aku sorang je yg carik....seluruh family aku malah kawan2 turut sama dalam aktiviti ini. hahaha. resultnya tetap xjumpa.... ayah aku siap call pakcik aku kat sandakan , dia kata kalau ada kat sana tolong kirim pos kat kami....bila kawan cik mok balik kelantan...aku suruh dia cari diseberang thai sana....tetap xada...dorang kata benda ni bermusim.... ke-mengidaman aku agak teruk sehingga ketahap mimpi. haha. dan aku ckp dlm hati...jangan layankan perasaan ni....utk buat2 lupa.

aku mengidamkan ini...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BUAH KUNDANG.

hohoho....dah beranak...dah masuk 2 bulan pon si auf...baru mende ni berlambak di pasaran. hahahaha... yg kt atas ni officemate aku beli kan and bawak g opis sebab terkenang kan aku yg dulu ari2 dok sebut nk makan benda ni. hahaha. anyway, thanks to diela.


org tua2 kata...xdapat makan makanan mengidam...anak lahir akan meleleh air liurnya. fakta atau mitos? lu fikir la sendiri..... hahaha...wasalam...

....hehehehe.....

4 comments:

m@Ri@ said...

aqil pn meleleh air liur tp sy dpt je ape yg sy idamkan..nthla awak..huhuh..

aLyNnZ said...

ish kecur air liur alin tgk buah kundang tuh..bestnyer..erm..time alin pregnant dulu nsb lar xngidam apa2 tp air liur danish meleleh gak..especially time nak tumbuh gg..

Dayu said...

hehehehehe...alah, bukan baby mmg suka meleleh air liur ke??
byk ngan skit je..
derang kan tak reti nak kawal lagi..*papandai je ko dayu kuarkan fakta*
tp buah kundang mmg syiookk ohhh

yaya+frdz+auf said...

maria : haha...mmg rasanya baby sume suka kuarkan air liur.hehe

alynnz: bestkan...kann.... sekarang berlambak kt pasar.

dayu: mmg kot...normal...org tua2 kate pasal mengidam....mitos la kot. hehe.... buah kundang sedappp oooo...