Sunday, February 21, 2010

auf kena cucuk.....

last week auf baru pegi cucuk 1st dos for 1 month... kenapa lambat?? huhu....sebab kan kami2 semua ada kat ulu yam....jauh nun disana ...cewah...(macam la jauh sgt) so malas buat checkup awal so tunda hingga kami kembali ke rumah sendiri.... so auf inject pada umur 6weeks....sebulan setgh..

pepagi bgn awal utk ke klinik...pakaikan auf baju yg senang dokter nak selak2.... smp sana sementara tggu turn... siap2 bf auf kenyang2 takut dia mengamuk... then dia tertido... masuk bilik dokter je...ok lagi...then *jab... menjerit la dia smp satu floor boleh dgr.... kuar suara lelaki sejati... hehehhee....... tp sekejapan sahaja.... lepas kena upah dgn...NENEN... hee~~ auf punya weight dah naik...dia dah 3.8kg.... ok la...sebab baru lahir kan kecik aje 2.6....



pagi sejokkk la bonda... hehe...
(at last dpt juga haku beli hooded dok idam2 nak beli...hahaha....sori ye ayah)


then kami2 shot pegi makan...auf? tido aje sepanjang perjalanan...xtahu lah if dos tu buat dia sleepy ke kan.... ape2 pon both of us dpt makan dgn romantik gitu2...hahaha....dah lama siotttt xkuar makan2 camni.... ngeh2....


me and auf yg tidoo...
cik mok xde dlm picture eh...sebab dia tukang amik gambar...





sekian tima kasih.

p/s: alaaaa....esok start keje..... so not readyyy.... camne eh...



8 comments:

m@Ri@ said...

aqil br nak cucuk next week..takut..kang die nangis + melalak..huhu/...

aLyNnZ said...

ciannyer auf..tgnnyer sure comei jerr.utk kesihatan xper auf kn hero..

legakan mak jaga anak kiter xperlu risau nk g keje..nk cr pengasuh yg btul2 serasi skrg susah..besarnyer jasa mak dah larr lahirkn kiter jaga anak kiter plak tuhh..

Hannah Johary said...

Jatuh chenta dengan baju hooded Auf! Handsome la dia pakai!

Beli kat mana? Nak beli 1 untuk Myiesha la color pink! :)

Hannah Johary said...

Eh sama-sama start work kita rupa-rupanya?

How's first day? :)

yayafrdz said...

maria : mmg pon...kena get ready kalo dia amuk...huhu...and then lepas cucuk 2-3hari gak la dia meragam2...

alynz : tu la alynz. dia yg beriya2 nak jaga juga cucu dia...kita plak yg serba salah.

Hannah : hehe....thanks. psstt...beli kat ikano, brand outlet.sana tersgt la byk baju cantik n harga pon xmahal sgt.

first day @ work sgt lazy..haha... kalau la boleh cuti for 1year...hahaha...mesti heaven.

Hannah Johary said...

Ikano? Weheheee baru je plan nak pergi sana this Saturday!

Yeay nak pergi cari!

Yaya tak kisah kan, if Myiesha beli baju hooded comel sama macam Auf? ;P

yayafrdz said...

hannah : xkesah...:D nnt mesti rambang mata disana... hahaha... byk gile choice.... jaga2 sang suami. hohoho.

Hannah Johary said...

Jaga-jaga sang suami? Wah ni rambang mata tengok baju ke rambang mata tengok awek?

Hahahaha!