Tuesday, February 23, 2010

first day @ work

hohoho...macam baru masuk sekolah aja bunyinyaaa...

owh well...semlm adalah my first day back to work after my 2 month confinement... td terbaca blog hannah and her feeling sama seperti saya...dan mungkin sama seperti ibu2 lain yg sama situation dgn saya.... sgt syahduuu...macam pagi raya!

auf dijaga oleh my mom, yg diimport dari kampung. dia yg nak sgt jaga cucu 1st dia ni and sebab auf still kecik agak remeh utk dihantar to babysitter... sebelum pergi kerja, aku dah awal2 bf dia kasik kenyang2 sambil borak2 ckp yg bonda akan work today... he stared at me. awww.... syahdu part 1....

lambai2...kiss2...and then start enjin...on the way layan lak lagu2 jiwang...sambil tgk wallpaper pict auf kat handphone...awww...syahdu part 2.

smp office, bukak pc nampak wallpaper pc yg lama...gambar scan auf time dia dlm perut.... uih... syahdu lagi.... part 3. hahaha.

psstt~~ and for that reason, saya sanggup spend my 1hour lunch time to go back home nk bf auf... drive mcm org mad nak masuk driff. haha.naseb rumah and office dekat. but nk harung 4 traffic light yg lambat rasa mcm nak cabut je traffic light itu... haha. every single minute kena kira owhhh...

my calculation ...

lunch 1 hour = 60minit.
one way journey back home = 10minit +
naik tangga+bf auf+kiss2+borak with ibu = 30minit +
back to office = 10minit +

xkesah la...redah je. for the first try aku sampai office on time la. itu pon byk dosa dok maki hamun masa tgh drive. hahaha! nak cepat punya pasal...

and kat office today ada celebration CNY. ada naga-naga berkeliaran. hehe. quite fun jugak tgk all those stunt tu... and thanks for angpau2 itu ye. even not for me, its for auf.


6 comments:

Hannah Johary said...

Bestnya office dekat! Saya nak balik rumah dah boleh lunch 2 kali. Hahaha.. :D

Rezeki Auf, bondanya dekat!

aLyNnZ said...

bertuahnyer auf..bonda sanggup guna ms 4 rest n rushing lek umah only 4 u auf..yaya sure xrs penat kn coz dpt jumpe auf..

Dayu said...

isskkk.. dah masuk keje dah
mcm kejap je kan..ni nak confinement leave 3 bulan ni..baru pauas ngadap anak..yaya ok lah, mak dtg jaga..hannah pun sama..mak tolong jaga..anak kita ni nanti,tak pasti lagi sape nak jaga. mesti nanti lagi sayu kalau terpaksa antar dia ke nursery tgh fragile gitu..

m@Ri@ said...

ala tak sanggup nk harungi next week..malasnya nk masuk kerja blk..huhuh...mak jaga auf kire ok gak..maria nnt tak taula aqil mcmn..uhuhu..rs mcm nak lari gak la time tghari..rela tak mkn..;)

Asue said...

dh msuk kje yaya...isk cam kjp je ms brlalu...mst xpenat sbb leh jumpe bb Auf..bertuah Auf,bonda rushing tuk bf bb...

Jehan Najib said...

welcome back to work!