Wednesday, November 10, 2010

Auf back!

hehe.... dah lama tak update... sebab aku baru start keje balik sebab A'uf hari tu warded for about 8days kat KPJ specialist hospital sebab demam panas yang sangat tinggi hingga mencecah 39.8...

Memula hari sabtu tu Auf demam sikit2.... kamiorg bawak dia pegi klinik dekat dengan rumah je la.... yelah, mentang2 company cik mok cover medical ni , bawak je la kan ...menda preee.... kekeke.... so macam biasa la dokter ckp demam biasa sebab musim kanak2 demam.... kira demam pon bermusim la kot mcm musim banjirrr....musim kawin.... kot la... :P

so setelah membawak balik sebungkus ubat-ubatan , malam tu dia punya panas la... mak ai.... dah le baring netes kan...so macam berbahang gila la rasa... cepat2 amik termometer cek... mak ai.. dah 39.5 dah ni.. apa lagi... terus siap2 nak bawak g klinik untuk atleast amik ubat masuk montot....

fikir-fikir balik kami terus plan nk bawak dia pegi KPJ , tempat dulu dia kena rawat sebab kawasaki tu kan....so sesampai sana je temperature dia dah 39.8... so ape lagik.... kena la warded...lagi2 sebab dia ade history pasal jantung dia kan..... tapi sebab kami dah beli insurans so gila gambel la kan nak warded kan anak... hehe.... cuma yang tak gambel just aku punya cuti je la.... terfikir2 pasal kerja....(sorry ye kengkawan )

So far Auf kena tahan total 8days.... siap berDepavali kami di sana. haha.(ade org buat lawatan amal bagi hadiah depavali kat wad kanak2).... eventho holiday aku habis kat situ aje...fikir2 balik , its ok la kan...asalkan auf sehat balik... takut jugak aku hal2 dalaman yang kita tak tahu tu kan..... padahal dah plan nak jalan2 kan....

Ok, ada yang tnya aku KPJ hospital tu ok ke? so far bagi aku ok la.... aku suggest korang Datuk Dr. Zul... aku suka dia sebab dia bagi explaination serba lengkap.... tp bukan senang nak dapat dia.... biasa la orang penting ni kan..kekeke... kami pon dapat dia mase dia cek jantung auf dulu... kiranya dia amik kes berat2 je la... but for this time kami ambil Dokter Ling.... Dia pon OK... sangat friendly dan soft spoken tau.... :)

Service kat sini ok-ok la.... nurse setakat ni tahap ketahanan sabar diaorang tu ok la lagi kan...hehehe.... kira macam aku asik nak tukar cadar pon diaorang layannn lagi laa... haha... kate bayor ye tak.


Dan Sekarang auf dah recover la kan....
And aku dapat tetap dengan fasa berhati-hati .... :)






p/s: Alhamdullilahh..... :)

11 comments:

sharEna said...

wohh..lg lame warded dr Naurah. semak x kepale ddk spital? hihih..kite 4 hari pon da rase nk merayu da dgn dokter bagilah balik..huk huk..

tp tuelah, asal anak sihat, cuti abes camtu je pon x kesah sgt. syukur auf da sembuh =)

Ann said...

yea! Auf dah balik. rindu nk tengok latest pic.


kita dpt tau auf warded ms jalan2 fb yaya. bru tau 2 hr lepas rasanya. hopefully auf akan fully recover soon.


Auf, anT n family doa semoga Auf cepat sembuh ya nak. :)

ummu luqman said...

lamanya auf warded. luqman pun ritu warded kat kpj gak. dpt doc yasmin. pun bagus jugak. lemah lembuuuut sgt. mcm mak2 jer. datuk dr zul ritu ada gak jumpa luqman. cuit2 gitu jer.. 100 jugak kena caj.. hehehe..

NURUL said...

baru tahu auf tak sihat. KPJ mana? ari tu nurul masuk wad KPJ shah alam akibat overdos tak ok tak suka layanan ala2 poyo jer. tp tak tahu lah kalu KPJ cawangan yg lain

yaya+frdz+auf said...

sharena : bosan gila dok sepital. hehe...

Ann : tulah...kite ni bila dia demam je berdebar2....

ummi luqman : hehe.... mmg mahal situ tp sebab ade history situ jadi pegi je la.

nurul : eh, macam sama je... KPJ seksyen 20 tak salah kan.... nurse biasa2 je... dokter je ok. :)

linziana said...

pengalaman anak dalam hospital memang trauma buat ibunya nak nak tangan halus tu dicucuk jarum....

Harap auf cepat sembuh wokeh?Auntie akan doakan auf ye nak?

P/s :terkenang dok hospital 4 hari kat kpj seremban sebab azryl kena acute gastroentritis.Insaf sekejap.

Hannah Johary said...

Alhamdulillah Auf dah baik. Worried betul setiap kali Auf masuk hospital.

So this time just demam, takde apa2 yang serious kan?

S.A.L.J.U said...

salam

ibu auf...rupenye auf pun admitted eh.

sha skg pun tgh jaga qaish admitted dr sabtu dan skg dh 4 hari.

demam panas jgak..dsebabkan virus...suhu cecah 39. ++ batuk2 teruk.

auf mahu minum susu tak?

qaish taknak minum susu..selera makan jatuh...kg pun dh jatuh.

musim anak demam panas ke eh....risau kan.

sama2 la kite doakan terbaik buat anak2 kite.

LIP (^_^) said...

alhamdulilah auf sudah sembuh..moga dijauhi demam ye auf yang tomey lotey... :)

lylieiqmal said...

ho yaaaa....auf da sihat....
hopefully pas nie akn sihat sentiasa....jgn lasak sgt yea auf yg macho...sian bonda.......

m@Ri@ said...

baru tau auf masuk warded demam..kesian auf..jaga kesihatan ye auf..aqil pn baru baik demam yaya..