Thursday, November 11, 2010

Tutti Frutti Frozen Yoghurt


Pernah dengar tak pasal Tutti Frutti Frozen Yoghurt? 

Aku tak penah dengar ... atau aku jenis tak perasan kewujudan dia.....  tetiba aku ade terbaca satu blog about benda ni.... dorang siap bagi thumbs up kan.... then terus cam gila rasa nak cuba. haha!

Jadi aku paksa cik mok pegi carik juga. T_T 


TFFY ni adalah dibawah NAZA group yang punya. Kira dah banyak juga la cawangan di malaysia ni dia bukak....Tempat dia berkonsep "layan diri" ....... Kita boleh pilih flavors yang kita suka.... aku masa tu pilih 2 - which is mango and strawberry.... sedap! Macam teruja gila la kot aku dok serba salah nak pilih flavor ape. part teruja no.1....kekeke... 



Lepas tu kita boleh pergi ke bahagian topping... huhu... part teruja no.2 (tak abis lagi part teruja aku) , dok belek2...fikir2 nak toppings ape.... (siap telan2 air liur woo) haha... Macam2 gak yang ada , and lastly terpaksa la aku buat keputusan.... and aku pilih watermelon & chocolate cips sebagai topping aku....



Part ke.3 ni tak teruja sangat la.... sebab part nak timbang and bayar. Hohoho! Mesti kite boleh agak la tempat2 macam ni harga mesti lah mahal sedikit dari biasa kan... but, sekali sekala its ok lah kan... aku keje penat2 sekali sekala upah diri sendiri makan sedap2..... hehe. Oh, ok berbalik cite pasal TFFY tadi tu , harga yang aku kena berdasarkan berat makanan itu adalah dalam rm10.... for a cup of yoghurt.... huhu.... mmg agak mahal.... @,@



Dah cuba aku bagi tahap best dia : 7/10 , sebab aku mmg suka makan yoghurt so layan gak la kan.... just mango dia tu masamm beno.... hehe. 




Ok..sekian lah iklan percuma aku jalan-jalan carik makan.... 



p/s: yang aku pegi ni cawangan dia kat sunway pyramid.... dia ade juga buka dia tropicana mall dan ioi mall.
:)

6 comments:

NURUL said...

yaya kat mana? nak try gak hehe

yaya+frdz+auf said...

owh lupa...cawangan dia kat sunway pyramid...iOi pon ade...huhu

abah dan mak haqq said...

kalau kat jb ada tak ek?

lylieiqmal said...

nmpk sgt sedap....

phat_lee said...

kat TTDi ada...sederet dengan KFC...

chik star said...

uhh sedapp !