Tuesday, December 8, 2009

Burok nya Aku Ketika MenganDong...

Hahaha....iye...aku mmg burok ketika mengandung ni...perubahan ketara start since aku 5 month sampai la sekarang.... Seriously kadang kala aku rasa rendah diri....bukan rendah diri dengan kawan2...(lantak depa la kan nk kate aku gemok ke ape ke) aku rendah diri dengan suami sendiri.... mmg....mmg cik mok xpernah ckp aku gemok...hodoh atau buyung dan segalanya....tp aku sendiri yang rasa mcm tu...tp nk buat macamana...aku mengandungkan zuriat dia....

Memula aku ingat aku sorang saje ade masalah ni....tp bila aku servey2 blog or web2 pregger yg lelain...ade jugak alami masalah sama dengan aku. Ada juga yg bernasib baik...lawa xhinggat ketika mengandung...orang kate pembawakkan baby girl.... entah la...

Badan naik gila....hidung kembang...muka kembang...kaki tgn bengkak...mood bersiap hampehhh.... lebih selesa sempoi...hitam tengkuk semua ada la....pusat tersembul.....completed package! Haha.

Betul ke sebab aku preggy baby boy.... atau sebab hormon? itu mmg xboleh dijelaskan secara saintifiknya....dan apa yg pasti...aku pon rimas tgk diri aku sendiri.... Dan aku terfikir.... "macam ni rupanya ibu mengandung"..... Sgt tak seksi OK!

But....

Nikmati waktu Mengandung Anda..... :D

9 comments:

aLyNnZ said...

slm prkenalan..
hmm..sama larr dgn alin dulu..
melawa camner pun tetap nampak selekeh..pastu mls nk brsiap..
muke sembab..
dulu alin pun pregnant baby boy..

aLyNnZ said...

tp org kate pregnant baby boy dr blkg still ada cutting..haha

yayafrdz said...

hye alynz....haha...dari belakang maintainn....tgk depan...mak ai..haha!

m@Ri@ said...

em maria pn same..sgt buruk skrg..n sgt malu dgn cik suami..

HannahJohary said...

Hehe sama kita. Leher gelap. Pusat tersembul. Sampai officemate kata, "Weh agak2 lah pusat tu!" Macam boleh agak2 je. =D

Tapi suka part awak ckp..

'But.. Nikmati waktu mengandung anda.'

Yeah! That's the spirit! ;)

Love reading your blog.

yayafrdz said...

hye hannah....
haha.....xpe buruk asal baby kite nnt cute.. :P

hehe....thanks dropping by anyway!

mas said...

ye yaya...
mas skang da bln ke 5 da rs diri mcm yaya rs..slebet je...kalo mekap pon ttp rs xsiap...xmcm dlu,....
heheheh
tp....
bile ade bdk kecik bersilat dlm perut,bg respond bile kite ckp ngn dia....bestnye....
so....
kite enjoy!!
psstt: moge dipermudahkan waktu bersalin ye yaya....

little miss kechik said...

yeaaa.. strut those belly lady!! nanti dah bersalin.. winduuu kat perut k. pastu.. sure windu kat pusat terbojol tu.. kompem. sebab, pusat lepas bersalin sangat buruk k! dont say i didnt warn ya.. hahah!

yea.. kakteh pun tengkuk itam, perut itam.. hormons.. hormons.. hehehhe!

yayafrdz said...

cik mas: huhu....bila lagi nk rasa diri selebet...haha...sama2 kite doa selamat melahirkan anak nnt ye.


kak teh: tu la pasal...hormons change me! haha... aah kan, sure rindu perot terbojol2 nnt...