Thursday, December 10, 2009

9 month....

Photo by : Uncle arm , lemonade

36minggu...bersamaan dengan 9bulan.

Due date mmg dokter akan kira utk 40weeks....maksudnya maksimum utk 'baby' duduk dalam... aku makin berisi...baby makin berat...perut & badan makin berat dan makin penat.... dulu kalau naik tangga tgkt 3 rumah aku...xsampai 2 minit aku boleh smp depan pintu...sekarang.... haih... amik masa 5-10 minit utk smp keatas.... ini la dugaan ibu2 mengandung.

Teringat dulu cikgu PKA (pengajian kejuruteraan awam) aku pernah bagitahu....yang aku ingat sampai sekarang.... "kalau nak tahu betapa berat ibu2 yang bawak anak dalam perut, cuba bygkan satu biji bata diikat diperut bersamaan dengan sebulan...jadi kalau 9 bulan = 9 biji bata"
Bukan aku yg kata eh...cikgu aku kata.... :D

Baru2 ni aku ade buat maternity photoshot dengan kawan aku...budak lemonade photography. Sajee....sebab aku xdapat buat 3D/4D scan....aku mintak(paksa) cik mok buat photoshot ni jugak...yelah...kenangan time perut memboyot ni priceless beb!

Photo by : Uncle arm , lemonade

Dah mcm2 terjadi sepanjang aku preggy 9 bulan ni...sejak kes aku hidap cyst tu smp la budak kecik ni pandai terjun tiruk dlm perut aku... bg aku itu semua dugaan dan cabaran utk aku tempuhi... Alhamdullilah....

Bila fikir2 balik macam sekejap aje masa berlalu...Aku yang dulu obses dgn fast food.....sekarang, lebih terjerumus utk makan nasi ketika mengandung.... bak kate ibu "anak kau melayu tulen ni". haha! ok what....nnt aku senang nk kasik makan anak aku...

Supermommy
by : Uncle arm , lemonade

Even aku mengidam nk makan buah kundang yg aku xdapat makan smp la sekarang nih.... aku tetap positif , yang kalau2 anak aku meleleh air liurnya...aku anggap itu adalah normal utk kalangan budak2 kecik yang digelar baby...



Dan aku bersyukur sebab aku tak punya kerenah yang teruk ketika mengandung....xada muntah2 trk....sickness2...dan mood aku selalunya happy lebih2 lagi dgn cik mok...suami yang suke gelakkan aku ketika aku menimbang berat badan! ye aku happy....tgk badan la beb....


Hidup mesti happy.... ceria..... baru la selesa. haha.


p/s: sesapa nak shot mcm tu boleh hubungi aku ye.

10 comments:

chik star said...

comel la shot ni.
nk2 dengan cardi oren tu.
sweet sgt2.
:)

xlama lagi dah.
hihi

eiza said...

yaya, igt lagi eh cikgu rahim kata tu..
kita pun still igt kata2 dia.
dia suka motivate dgn kata2 mcm tu..
anyway, cute betul la.. perut awk sgt besar. takutt. hihi..
klau terbersalin, cpt2 sms kita eh.

aLyNnZ said...

Pengalaman member2 kt opis semuanyerr deliver awal dr due date trmasuk lar alin..
baby2 skrg excited nk tgk dunia..

yayafrdz said...

chik : hye...hehe...cardi kegemaran yg still muat..yg lain sume dah sempit.haha.

eiza : aah..cikgu rahim mmg selalu pesan mcm2...besar ek perot org?huhu...agak kedepan ar. nnt pape kite/cik mok sms eh.

alynnz : tu la psl...kwn2 ade yg 37w dah bersalin...tu yg cuak tu. saye xkesah, asalkan semuanya selamat. amin.

m@Ri@ said...

em kita nak gak gamba2 mcm ni,..next baby perhaps..hehe..awak..sy pun perut makin besar..berdiri pn kdg2 tak larat nak tampung berat sendri..haha..

little miss kechik said...

sigh. how i miss my gigantic belly now. i should've done this when i was preggers. seb baik banyak preggy photos (camwhoring sendiri2 LOL). trust me babe.. this last 4 weeks is gonna feel like an eternity. sumeorg akan cakap "dah nak bersalin ni, tak lama lagi, bla bla". tapi, u will feel like .."huarghh!! bile nak kluar nehh!!!" hahah! dont say i didnt warn yaaa...!!!

aLyNnZ said...

yaya..scan hari tuhh da nampak jantina blum? or surprise baby xnak tunjuk tutttt...?

coz alin tgk pewut yaya panjang kedepan arr..

yayafrdz said...

maria: uihh...dah plan for next baby ke....hihihi....

kak teh: thts question dah start dah..."bile nih.." haha..... perut besar sgt la kot.huhu


alynnz:dah scan...boy. insyallah...

aLyNnZ said...

hehe..ya btul..
coz alin tgk perut yaya same cam perut alin dulu..

yaya..suker arr tgk maternity photo shoot yaya kreatif sgt..

Asue said...

comeiiii sesangat shot ni..
i loikeee...
bb n mommy comeii...sue doakan everythin goin smoothly ya..takecare darl~~