Monday, July 25, 2011

When best friend are forever

Korang ada bestfriend tak? Yang kita selalu sebut BFF.

Bukan senang kan kita nak cari BFF. Yang sanggup susah senang bersama, dengar masalah kita, stand up untuk kita, cry for us, backup kita , and enjoy bila bersama. Kan? 

Pernah tak kita terfikir, satu hari nanti bila umur dah meningkat, masing-masing sudah bercucu, lutut pon dah sama-sama sakit, badan pon sudah lari alignment, tapi kita masih boleh enjoy friendship tu. Gelak pada semua peristiwa lucu dahulu, lawak jenaka dalam rentak yang sama irama. :)

Last Friday,
bawak ibu pergi kenduri kawan BFF dia. Abah aku BZ, so sebagai menantu, cikmok ambil alih drive kan ibu ke sana. kami pon turut serta. Ibu sangat gembira. Jumpa kawan2 yang sudah berpuluh tahun dikenali dulu. Yang sama-sama kehulu kehilir masa ibu bekerja dahulu. Yang tumpangkan ibu masa ibu takde transport pergi lunch waktu kerja.
 

Kawan-kawan sepejabat. ibu yang tengah-tengah
Ibu BFF , autie dida. 
Sentiasa ceria dan sporting. itu tanda love tangan (yg tak berapa jadi tu) bukan aku yang suruh. dia yang nak buat sangat macam budak-budak zaman sekarang. 
hahaha. serius kelaka.


Macam touching pulak sebab tengok keikhlasan diaorang dalam persahabatan. Walau masing-masing dah ada keluarga, cucu dan membawa haluan masing-masing . tapi masih keep in touch dan masih lagi berkongsi cerita dan gelak tawa dan inilah yang boleh dikatakan Best friend forever. :)

Dan yang paling penting, berkawan bukan untuk ambil kesempatan malah jauhi sifat dengki.


p/s: i love my BFF. Hope macam ni lah sampai ketua nanti.

2 comments:

wardah @ fie shah said...

ala comel nya Ibu Yaya dgn auntie tu.

xeea said...

Super kiutttttt!