Monday, October 25, 2010

Auf saya yang sudah sepuluh bulan....

Seriously rasa macam sekejap sangat tetiba budak kesayangan aku sudah meningkat dewasa.... hampir setahun usianya... dan setiap kali meningkatnya usia anak bujang tu.... setiap kali itulah aku macam takut.... takut dalam membesarkan dia menjadi seorang manusia berguna kelak...  huhu...

so far auf dah sihat..... cuma yelah, dia ade sakit tu kan just kena pantau tang demam dia je la.... aku kira dah serik la sejak kejadian dulu tu so aku lebih berhati2.... kira macam agak2 panas2 je aku dah get ready dengan cool fever la... thermometer la....haih... dah macam jururawat dah mak dia ni...

Sekarang auf dah laju gila merangkak..... masuk bwk meja makan la... pegi dapur la.... lepas tu dah pandai panjat rak rendah.... buat aksi rempit dengan basikal dia.... dan berdiri dalam high chair... perghh.....penat woo.... cuma tak pandai lagi berdiri tegak-lepas-tangan sebab dia suka tip-toe kaki dia.... (nantilah nk beli push walker bagus ke ek?)...

Bila kita tengok anak kita membesar  kita rasa macam kelakar la jugak kadang2 bila diaorang dah pandai buat mimik muka..... pandai buat2 gelak.... dan macam2 lagi perbuatan budak2 la.... semua nampak comel je... dan tetap nampak comel tatkala dia dah macam chipmuck dok punggah segala barang dalam almari ...:P

 Si Gusi aku dan cikmok
Gigi belum tumbuh walaupun dah 10bulan. :P

12 comments:

OnN!Ey said...

bekenan kat bulu mata auf..
cantekk..:D
kiss kan tok auf...

minatgiler said...

betul.. killer eye lashes!

chik star said...

eeee !!!
tgk la bulu mate die tu.
melentik2 mcm pakai bulu mate palsu...

besar esok mesti encem ni..

mummy darweena said...

pinjam bulu mata...

NURUL said...

cantiknya mata auf

sharEna said...

kalah bulu mata Naurah...kekeke..Naurah skrg asek kecahkan baju yg dgh dilipar. tensen ooo..dah la baju banyak hohoh

sharEna said...

*dilipat hihih

yaya+frdz+auf said...

hehe.... semua nmpk bulu mate auf.... aku pon tak fhm nape panjang bebenar... hihi

eiza said...

rindunyer kat budak tecik ni!!!
eh 1 day lepak cam hari tu nak. kt burger king..

khemy said...

rozita che wan ada hilang bulu mata palsu that day. ada sapa2 nampak tak?

m@Ri@ said...

jeles tgk bulu mata auf..hehe..kejap je kan yaya..oh no..aqil dah nak masuk 11 seterusnya setahun..takuttttttttttt

Asue said...

Auntie pn suke tgk bulu mata Auf..lentikk..i loikee la..sayang Auf