Monday, February 20, 2012

Bagaimana agaknya....

Dah lama jugak tak coret sesuatu dalam blog cabuk ni. tapi hari ni rasa macam nak tulis sebab hati tak keruan. Atas satu sebab yang aku rasa kalau aku cerita orang kate aku poyo tahpape, emo lepas tu nak touching2 sorang2. Hahaha.



Ok,
22-23hb ni aku akan dihantar outstation ke negara jiran , Singapura. Masalah nya disini, inilah first time aku berani nak tinggalkan Auf tanpa aku disisi dia. Seriusly, inilah first time aku akan berpisah tempat tidur dengan dia. Mungkin bagi orang lain benda ni small matter aje. Tapi bagi aku rasa kekok, rasa janggal anak bukan depan mata aku. Ini pon aku beranikan diri kerana Auf dah tak fully BF , walaupun malam dia masih nens lagi. T_T

Orang lain aku tak tahu la, tapi aku,  serius rasa serba salah. Cik mok takpelah, dia dah banyak kali kot tinggalkan kiteorang pergi sana sini. Bagi dia benda tu biasa aje. Alah, sehari je katanya. Tapi tulah, sape suruh aku dulu biarkan anak melekap kat aku. kan dah sentap sendiri. hehehe. Teringat kate lylie yang sebab tu dia tak biasakan anak tidur bawah ketiak dia.

Ok,
berbalik pada pergi Singapura. Kami semua designer dihantar kesana. Last year dua kawan2 kena hantar ke HK. Lagilah... 4 hari kot. Kali ni pergi dekat pun ok lah, atleast ade timba pengalaman sikit. Dan yang rasa sikit best sebab bos turut kasi tiket masuk USS percuma. huehuehue. teruja, tapi kesian auf kan. bonda je dapat jumpa kungfu panda bagi pihak Auf. Nanti bonda belikan auf souvenir yer. :)



korang ade ke yang first time macam aku ni eh. ceritalah sikit....


p/s: Mak mertua pesan kena lah biasa-biasakan tinggal2 kan anak ni. tapi buat masa ni.... ai cennottt...




:)

8 comments:

nanonano said...

dpt bayangkan cmne prasaan mu sbb aku pun xpernah lg stakat ni trpisah tmpat tido ngn mika,
sob sob :(

ain_nia said...

mmg sedih..sy dl 6 ari tgalkan syahmi g china..
da la ms tu die br nak masuk 6 bulan..
mmg bengkak susu la..
timing pam asek lari je..
frust bile call asek x dpt..huhu..
bile da blik sini lega..

lylieiqmal said...

wah Ya! nk berjauhan dgn auf akhirnya...first tyme memang rase sedih tau... x pe x lame tuh..ti jgn lupa bwk bantal or baju auf..hihih..buat hilang rindu..

g USS..bape hb? saye ngan ryn g sane 23 hb juga! excited! jumpe kt sane ok!

kt Malysia susah nk jumpe..mane tau dpt jumpe kt singapore..hikhik..over!

lylieiqmal said...

Eh lupa nk pesan. Dulu mase baru2 tinggalkan ank, mak saye selalu pesan suh tinggalkan baju yang kita pakai mlm tuh. Bagi anak tdo ngan baju kite, bagi x rindu n x demam. Saye pn x tau mujarab ke tidak, cubalah!

~daRLee ZuRiS~ said...

Memang tak pernah lagi dan rasanya tak perlu lah kot sbb dah tak keja.heheee....
Tp....kalau bole mmg tak mau sbb tak nak parents in law angkut kysha balik s.alam ;)

yaya+frdz+auf said...

nano:aku ni blom pergi dah sebak. camno nih.

ain: nen bengkak tak sgt dah. cuma tiap mlm sure dia nens. camne tah dia eh.

lylie: wahhhh...yeke. ingatkan rin pergi sorang je. bestnya koranggg...

darlee zuris: first time beb...first time. huhu.

eiza said...

huyooo.. best2... tapi tu la kan.. nanti mesti auf cari nen...

Anonymous said...

Hi there, just to share..my son pun same age as your son.. DOB 20/12/2009..lebih kurang kan..i still fully bf till today, co-sleep, and mmg malam tido melekat la..tapi last few weeks i g vietnam for 3 days trip..Alhamdulillah, surprisingly anak i tak mention susu lansung, tido pun selambe je..takde mintak susu..malam bgn mintak air (tak penah slama ni)..terkejut sgt..dah la time tu dia demam n flu..i risau yg amat..tp Alhamdulillah semua went well for him and me (sedihnye pump and dump). Some tips, I actually told him bykkk kali dari 1 week before i g sampai la the night b4 i g tu..i told him that i will be away for 3 days, jgn mintak susu, jgn nangis cari mommy, dok elok2 ngan ayah, be a good boy..mcm plant the idea into his mind la..hehe..maybe that helped kot..and org yg tinggal jaga dia..kena keep him bz and entertained..hehe..okay tu je..good luck k!! :)