Tuesday, September 28, 2010

Masa itu emas kan....

Balik cepat dari opis ke rumah selalu dikaitan dengan orang fomfuan kot..... yelah, sebagai seorang wanita...ibu...isteri...bukan mudah untuk kita fokus pada kerja2 yang bertimbun bila jam mula berdetik pukul 5.30.. or mungkin hati dioffice tapi otak dirumah....

Ini bukan bermakna kite 'berkira' dengan syarikat kita berkerja..... tp bagi akulah kan.... kerja is kerja...but rumah dan keluarga adalah yang paling penting bagi aku..... sebab tu aku diantara orang yang balik agak ON time dari orang lain..... budak bujang kira takpe lah kan.... tp bagi aku , seboleh2 aku akan habiskan masa harian aku dengan anak sebanyak mungkin....

ok...lets say.... kite kerja dari pukul 830 pagi hingga 530.... kira2 8 jam kot kat office , anak dibawah jagaan orang lain.... balik ke rumah.... kata sampai pukul 6 la kan.... brapa lama je dapat spend time dengan anak sebelum dia tidur...cth aku sampai rumah pukul 6..... auf tidur pukul 930.... kira2 cuma 3jam setgh je la spend time sehari dengan dia.....

Mesti korang gelakkan aku kan benda2 remeh macam ni pon aku siap2 kira...hehehe..... tp benda tu betul ape kan..... lain lah kalau umah sebelah dengan opis.....sejam sekali boleh balik kotttt..... :P

but aku rasa, yang semua kaum2 ibu akan berfikir macam ni la kot....semua fikir anak.... anak....dan anak..... so....

"sukahati-akulah nak balik ON time ke apeeee, ade aku kesahhh"

wakakakkaka!


p/s: .nak pergi dinner company ke ape ke, pon bonda terfikir2 nk tinggalkan auf.... semua sebab anak.......


:)

7 comments:

Hannah Johary said...

Ohh sama. Sama. Sangat punctual time balik. Hihi.

You are lucky. I sampai rumah 8plus. Masak lagi. Nak tunggu habis makan, Myiesh pun dah tidur.

Nangis! :'(

m@Ri@ said...

apsal wak?ada org tegur lagi ke?em...suma ibu mst fikir anak kan yaya..

sharEna said...

kite klu x habiskan masa cuti raya lame aritu dgn naurah, dia mmg x bape nk manje dgn kite. after holiday, sgtttt la manje. i like =) nmpk sgt sblm nie kurang spend masa dgn dia hari2 kan. nk hrp weekend je mane nak aci. so thats y la kite mak2 kene balik cepat. masa yg ade sgt berharga utk spend masa dgn si tecit =)

Manjalara said...

Saya sangat menyokong pendapat yaya sebab saya pun balik on time. masa ngan anak-anak lebih berharga dari semua hal. Saya takkan peduli ngan orang lain kata. Saya tetapkan mahu habiskan masa dengan anak.

Ibu Alia Kaiyisah said...

Yaya,
Sejak bergelar ibu, kita adalah antara org2 yang sangat punctual waktu balik. Apa org cakap, dah tak kisah dah sbb kita fikir anak adalah priority.

chik star said...

OH same la.
ckop je mase blik la.
nk tggu wat pe.
hihi...

xderla nk blik lelambt.
baik blik ngulit ank lg bgos.
hehe

abah dan mak haqq said...

huhuhu...
kid selalu sakat ibu-ibu muda macam kita-kita ni semua..

anak masih sorang memang lah tak sabar nak balik..
nanti dah ramai..
macam malas nak balik..
huhuhuhuhu...

ini sekadar gurauan..
insyaAllah kita semua tak macam tu..
anak kan anugerah Allah..
kid macam tak sabar pula nak yang kedua :P